mereka yang cute!

Monday, November 14, 2011

interior designer ke architecture?

Assalamualaikum...
malam tadi dah tersangatlahh bosan tak tau nak buat apa. sementa lah cuti sem masih berbaki seminggu lagi. mata pun macam dah berpinar-pinar je tengok skrin lappy ni. mana taknye. selama cuti sem ni takde kerja lain dah dibuat selain menghadap lappy 24 jam. tapi  nak buat benda lain macam takde je. =="

dahlahh mozilla firefox macam apa. aku ingatkan streamyx tak bayar lagi rupanya memang line mozilla agak macam siput. so aku bertukar arah kepada google chrome pula. lepastu tiba-tiba pulak ternampak chrome web store. aku pun terjah lah ke situ. lepastu aku ada ternampak sesuatu yang tertarik di mata aku.


 Autodesk Homestyler. benda ni menarik perhatian aku sebenarnya. kalau ternampak perkataan style ke, make over ke, design ke, landscape ke secara tak langsung mata ini akan tertancap seketika ke arah perkataan tersebut. agak teruja ye di situ. tak taulah kenapa.maybe minat. tapi tak berani pulak nak masuk dalam bidang ni secara serius.huahua >.<


 blur lah pulak. zzzzz.. =="




 start nak membuang masa. ngehhehe. mula-mula tu i was agak really blur. how to play this application hah? then after baca the instruction, i could imagine serba sedikit about this application. kau ni memang suka kan blur memanjang kiyah? adehh.. like my boyfriend said, kurang kering betul. aiyyarkk! hambek kau! T_T



then, aku pun try put all those things dekat my room. yang first level ni aku try buat bedroom lahh. style ouhh. sangat suka! tiba-tiba terasa diri ini macam interior designer or architecture. tak jadi betul-betul, jadi main-main pun jadi lahh.hahha ^^

dan setelah memerah keringat bertungkus lumus bersusah payah mengeringkan otak aku nih selama lebih kurang 3 jam, terhasillah my first touch dalam pembuatan bilik tidur in those application.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-









-




taraaa~!! how it looks like? by the way, this is just for fun. no function to do it pun. it just that i felt so puas sebab dapat membuang masa membuat benda yang aku minat.


yes i admit that i really love to design all those things, tapi untuk suka-suka sahaja. tak berniat langsung nak take serious pasal benda alah ni pun. sebab ramai lagi orang yang very talented otak geliga and i am sure i'm disable to compete dengan diorang. they are more deserve than me. and one more thing, nak bergiat serius dalam bidang ni, they have to be the creative one. otak mesti kena tajam and think out of the box. its hard actually. dan lagi menyusahkan apabila kena sacrifice tidur dengan buat segala projek bagai. seriously, saya tak mampu menghadapinya. hanya orang yang betul-betul tabah je yang boleh mengharungi kehidupan sebegini setiap hari.

hope mereka yang mengambil jurusan dalam bidang ni, interior design ke archie ke afford to face all the cabaran yang ditempuhi and berjuang lah sehingga ke titik dakwat yang terakhir. seriously i really salute to all you guys.

May ALLAH bless! ;)

CikDaunClover:
tak kemas barang lagi.urghhhh malasnyeee... =="

4 comments:

aimie amalina said...

hehehhee
weee
dulu penah terpkir nk amik cos ni
sebab cm bessss =]

Nur Khairiyah Munit said...

hehe payah kot.banyak rintangan yg perlu ditempuhi.hohohh ^^

Pondok Usang said...

ID~!

::dEyb:: said...

wahhh ...ID best!!